keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Suuongelma.

Patella oli tänään suu turvoksissa ja vähän tulehtunut kuolainten kohdasta alapuolelta. Eläinlääkärin mukaan joko liian pitkät kuolaimet tai ahdas suu perus nivelille. Nyt mennään hackamoreilla, jotta suu tokenee ja löydetään sopiva kuolain.

Etsinnässä siis kolmipala, joka hyväksytty koulukisoissa, inan verran perus niveltä "kovempi" ja Paten suuhun sopiva.

Nyt meillä oli siis käytössä Happy mouth-pessoat. Sileällä työskenteltäessä ohjat oli isossa renkaassa ja esteillä alemmassa renkaassa. Niillä Pate oli ihanan kevyt ratsastaa ja toimi pienillä avuilla.

Perus nivelillä nojasi kuolaimeen ja puri kiinni, hirveän raskas edestä ja pidätteet ei mennyt kunnolla läpi. 

Hackamoreilla kevyt ja kuuliainen, mutta ei sallittu koulukisoihin. Niillä meinasin kuitenkin nyt jatkossakin ratsastaa, ellei ole kouluvalmennusta/kisoja, joihin ne kuolaimet pitäisi löytää.

Siksi ajattelin kokeilla Baucheria tai oliivikuolainta kolmipalana. 

Onneksi Pate syö hyvin, eikä sen pahempaa suussa ole ja hampaatkin raspattu säännöllisesti, joten niistä nivel-ongelma ei johdu. 

Itse en ollut paikalla vaan liikuttaja löysi turvonneet ikenet ja onneksi eläinlääkäri oli tallilla toisen hevosen asialla ja tutki samalla Paten.

Noh, näillä eväillä mennään. Perjantaina tutkitaan miten Paten suu voi ja saan jonkun ehkä kuvaamaan kentälle, että miten toimii hackamoreilla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti